Haber

Türk Sporcular Çin’deki Dünya Üniversite Oyunlarına Hazırlanıyor

İSTANBUL, 25 Temmuz (Xinhua) — Türk sporcu ve antrenör heyetinin ilk grubu, 31. FISU Dünya Üniversite Oyunlarına katılmak üzere Pazartesi günü İstanbul’dan Çin’in Chengdu kentine doğru yola çıktı.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Mehmet Günay, Xinhua’ya Türk sporcuların Çin’in zengin kültürel ve tarihi geleneklerini deneyimlemekten heyecan duyduklarını söyledi.

Günay, “Çin’in zengin ve kadim kültürel geleneklerini ve tarihi zenginliklerini öğrenirken, Çin halkıyla etkileşim içinde olmamız bizim için önemli.”

Çin’in Üniversite Oyunları’na iyi hazırlandığını belirten Günay, yüksek teknoloji ve çevre dostu sistemler kullanılarak inşa edilen tesislere vurgu yaptı.

Tekvando, eskrim, okçuluk ve jimnastikte iddialı olan Türkiye, 31. FISU Dünya Üniversite Oyunları’na 155 sporcu ile katılacak.

Türkiye artistik cimnastik milli takımının başantrenörü Yılmaz Göktekin, Üniversite Oyunları’na 5 Türk cimnastikçinin katılacağını söyledi.

Xinhua’ya konuşan Göktekin, “İyi performans gösterirlerse ilk beşe girebilirler. Ama bu tabii ki bir yarışma. En ufak bir hatayı bile affetmiyor.”

Antrenör, yarışma heyecanının yanı sıra sporcuların Chengdu’da yenilikçi yüksek teknolojili çalışmaları da görmek için sabırsızlandıklarını sözlerine ekledi.

Göktekin, “Bildiğiniz gibi Çin her zaman teknolojide ön planda. Oraya gidip bakacağız. Böyle şeylere (yüksek teknolojiye) açık olmalıyız. Bunları deneyip değerlendireceğiz.”

Atıcılık sporcusu Şevval İlayda Tarhan, 2019 yılında Pekin’e geldiğini ve orada bir şampiyonaya katıldığını söyledi.

Tarhan, Xinhua’ya, “Çinliler son derece sıcakkanlı ve cana yakınlar. Çin son derece misafirperver bir ülke. Aynı zamanda gezilecek çok yer var. Çok temiz bir ülke olduğunu da söylemeliyim.”

İlk defa panda göreceğini çok heyecanlandığını belirten Tarhan, “Chengdu’yu çok merak ediyorum. Panda şehri diyorlar. Panda görmek istiyorum.”

31. FISU Dünya Üniversite Oyunları’nın elektrikli araçlar ve robotlar gibi yüksek teknoloji özelliklerine değinen Tarhan, tüm bu özelliklerin çevre için faydalı ve verimli olduğunu söyledi. Tarhan, “Çok keyifli bir deneyim olacağını düşünüyorum. Çünkü internette pek çok sürücüsüz araç gördüm. Videolarını izledim. İlk defa deneyimleme fırsatı bulacağım.”

Çin’in güneybatısındaki Sichuan eyaletinin merkezi Chengdu’da 28 Temmuz-8 Ağustos tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek Dünya Üniversite Oyunları’nda toplam 18 spor branşı yer alacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu